Skandal u Italiji

Ljubavnica se osvetila političaru: Melonijeva odbila njegovu ostavku

  • Izvor: Agencije
  • 08.09.2024. 20:40

Ljubavnica italijanskog ministra kulture je nekoliko puta snimala tajnom kamerom skrivenom u naočarima u hodnicima zgrade parlamenta.

Đenaro Sanđulijano (62) bio je na ivici suza kada je javno priznao aferu sa modnom influenserkom Marijom Rozarijom Boćom, sa kojom je raskinuo tokom ljeta nakon njihove strastvene afere. 

Sanđulijano je rekao da je Boću prvi put sreo na žurci u Napulju u maju ove godine, ali je završio aferu sa njom između kraja jula i početka avgusta. U očiglednom naletu bijesa, četrdesetjednogodišnja ljubavnica, visokoobrazovana žena sa dvije diplome ekonomije, objavila je privatne razgovore koji su navodno umiješali Sanđulijana u skandal sa korupcijom i zloupotrebom javnih sredstava.

Tvrdila je da je njen bivši ljubavnik koristio javna sredstva za plaćanje njenih putovanja, dao joj povjerljive informacije i imenovao je za specijalnog savjetnika uprkos očiglednom sukobu interesa.

Drama na auto-putu: Vatra guta automobil, ostali vozači prolaze

Drama na auto-putu: Vatra guta automobil, ostali vozači prolaze

Činilo se da je Boća podržala svoje tvrdnje audio snimcima telefonskih razgovora sa vladinim zvaničnicima, slikama avionskih karata i fotografijama programa za zvanične vladine događaje. Takođe je koristila naočare za sunce koje imaju ugrađen mikrofon i kameru, da se snima u zgradi parlamenta, gdje je zabranjeno snimanje. Ministar tvrdi da je većinu njenih putovanja platio iz svog džepa i negirao je da je njegovo ministarstvo odobrilo savjetnički ugovor. 

"Nije imala pristup povjerljivim dokumentima“, rekao je.

Ali izgleda da se ona takođe suprotstavila tome, objavljivanjem dokumenata na Instagramu za koje je tvrdila da dokazuju njenu umiješanost u zvanične sastanke. U intervjuu italijanskim medijima u srijedu, u suzama se izvinio svojoj supruzi Federiki Korsini: "Prva osoba kojoj moram da se izvinim, koja je izuzetna osoba, jeste moja supruga."

Cijeli razred se ispisao iz osnovne škole, ostao samo jedan učenik

Cijeli razred se ispisao iz osnovne škole, ostao samo jedan učenik

Takođe je rekao da se izvinio svojoj šefici Đorđi Meloni, za koju je rekao da je odbila njegovu ostavku.

Meloni nije zvanično komentarisala skandal, iako je tokom sastanka u srijedu rekla: "Mi pravimo istoriju i svi moramo da budemo svjesni toga. Ovo ne dozvoljava pauze i prekide, a još manje greške i pogrešne korake”.

Njena vlada je pogođena nizom skandala ove godine, a njena ministarka turizma je pod istragom zbog navodne prevare i lažnog računovodstva. Sama Meloni je bila primorana da ostavi svog dugogodišnjeg partnera, oca njene kćerke, nakon što je uhvaćen kako daje nepristojne komentare svojim koleginicama na TV stanici na kojoj je radio.

Pratite nas i putem Vibera