Холандија

Лажирали 73 судара – преварили осигурање за 180.000 евра

  • Извор: Б92
  • 05.07.2024. 10:58

Тврдили да је толико број удеса чиста коинциденција.

Брачни пар из Холандије је наводно "систематски инсценирао саобраћајне незгоде" између 2012. и 2018. године, наводи Државно тужилаштво те земље.

Осумњичени су умијешани у чак 73 судара. Како је саопштило Државно тужилаштво, овај пар је "поступио намјерно и свјесно са циљем да превари осигуравајућа друштва". Укупно је наплаћена одштета од 180.000 евра, пише Топ Геар.

Како су то извели?

Намјерно су ударани аутомобили који су излазили са паркинг мјеста. У једном инциденту, пар би изашао огорчено и окривио оштећену страну.

"Аутомобил који је био у питању је потом брзо склоњен са лица мјеста и попуњени су обрасци за надокнаду штете", кажу у Државном тужилаштву. Према тужиоцу, то показује "колико су смишљено и лукаво поступали осумњичени".

Осумњичени се не терете само за превару којом су присвојили огромну количину новца. Јавни тужилац каже да такво поступање може довести до повећања премија за све осигуранике и довести до тежих посљедица.

Каква им казна пријети?

У своју одбрану, осумњичени наводе да је чиста случајност то што су тако често били учесници саобраћајних незгода, али се тужилац не слаже.

"Према Холандском институту за судску медицину (НФИ), шанса да је у овом случају у питању превара је милион пута већа него да се ради о насумичним незгодама", наводи Државно тужилаштво.

Укратко, удеси су били намјештени и ово двоје ће морати за то да плате.

Преварантима пријети поприлична затворска казна.

"Државно тужилаштво сматра затворску казну од 12 месеци прикладном и неопходном како би се послала јасна порука да је превара у вези са осигурањем неприхватљива и да ће бити строго кажњена."

Осим тога, пар је оптужен и за фалсификовање и уништавање имовине, а пресуда ће бити донета средином јула.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.