Министар спољних послова

Лавров: Србе са КиМ прогоне исто као што су украјински нацисти прогонили Русе

  • 12.09.2024. 15:08

Прогон Срба са Косова и Метохије сличан је нацистичком прогону руског становништва са територије Донбаса који су спроводиле украјинске власти, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров Шеф на округлом столу посвећеном украјинској кризи у Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије уз учешће амбасадора из око 80 земаља.

"Говорили су да без Украјине на Криму и у Донбасу неће бити цивилизације, а исто тако је и виша раса 30-их година прошлог века наводила да само она може Европи да донесе цивилизацију", навео је Лавров.

"За будућност ваше дјеце и унука, ако волите Русију и цијели сте живот боравили у Украјини, а осјећали да сте део руске културе – вријеме је да, у име своје дјеце и унука, скупите ствари и одете са тих територија у Русију", цитирао је Лавров представнике украјинских власти који су отворено позивали на прогон Руса.

"Етничко чишћење чисто ко суза. Исто тако, хвала Богу без озбиљних војних сукоба, покушавају да протјерају Србе са Косова и Метохије", навео је руски министар.

Србе тихо избацују из јужне српске покрајине различитим бирократским методима, прецизирао је Лавров и нагласио да је су такав план имали и нацисти у Кијеву када је у питању руско становништво, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

    ''По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.