Ministar spoljnih poslova

Lavrov: Srbe sa KiM progone isto kao što su ukrajinski nacisti progonili Ruse

  • 12.09.2024. 15:08

Progon Srba sa Kosova i Metohije sličan je nacističkom progonu ruskog stanovništva sa teritorije Donbasa koji su sprovodile ukrajinske vlasti, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov Šef na okruglom stolu posvećenom ukrajinskoj krizi u Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije uz učešće ambasadora iz oko 80 zemalja.

"Govorili su da bez Ukrajine na Krimu i u Donbasu neće biti civilizacije, a isto tako je i viša rasa 30-ih godina prošlog veka navodila da samo ona može Еvropi da donese civilizaciju", naveo je Lavrov.

"Za budućnost vaše djece i unuka, ako volite Rusiju i cijeli ste život boravili u Ukrajini, a osjećali da ste deo ruske kulture – vrijeme je da, u ime svoje djece i unuka, skupite stvari i odete sa tih teritorija u Rusiju", citirao je Lavrov predstavnike ukrajinskih vlasti koji su otvoreno pozivali na progon Rusa.

"Еtničko čišćenje čisto ko suza. Isto tako, hvala Bogu bez ozbiljnih vojnih sukoba, pokušavaju da protjeraju Srbe sa Kosova i Metohije", naveo je ruski ministar.

Srbe tiho izbacuju iz južne srpske pokrajine različitim birokratskim metodima, precizirao je Lavrov i naglasio da je su takav plan imali i nacisti u Kijevu kada je u pitanju rusko stanovništvo, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.