Nova saznanja

Krhotine pripadaju nestaloj podmornici - Eksperti jasni, desila se katastrofa

  • Извор: Агенције
  • 22.06.2023. 19:44

Robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) pronašla je ram za slijetanje i poklopac nestale podmornice "Titan" na dnu Atlantskog okeana.

To tvrdi stručnjak uključen u potragu i dodaje da krhotine ukazuju na to da je podmornica pretrpjela "katastrofalnu imploziju" koja je odnijela živote svih pet putnika.

Ekspert za spasavanje i prijatelj muškaraca zarobljenih u podmornici Dejvid Mirns rekao je za Skaj njuz da je dobio poruku na Vacapu od nekoga ko je "direktno povezan" sa brodovima uključenim u potragu i da mu je potrvđeno da su dijelovi sa podmornice.

Robot pronašao krhotine na dnu Atlantika

Robot pronašao krhotine na dnu Atlantika

- To je veoma nekonvencionalna podmornica. Taj zadnji poklopac je taj njen šiljati kraj, a okvir za slijetanje je taj mali okvir na kome leži. Tako da to potvrđuje da je to podmornica - navodi Mirns.

Američka obalska straža objavila je danas na Tviteru da je "polje krhotina" pronađeno u četvrtak kod olupine "titanika" i dodala da stručnjaci tek treba da analiziraju dijelove da bi utrvdili da li pripadaju nestaloj podmornici.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)