Moglo bi da eskalira

Kremlj: Zapad je vjerovatno već odobrio Kijevu da napadne Rusiju raketama dugog dometa

  • 11.09.2024. 15:16

Zapad je najvjerovatnije već odlučio da dozvoli Kijevu da lansira rakete dugog dometa na rusku teritoriju, a ta odluka se sada formalizuje u medijima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Najvjerovatnije, sve te odluke su već donesene. Sada se samo u medijima vodi kampanja u cilju formalizacije već donesene odluke. I pri tome se nastavljaju pokušaji SAD i evropskih država da se distanciraju od umješanosti u ukrajinski sukob. Ne mislimo da to funkcioniše", kazao je Peskov, komentarišući razgovore o tom pitanju između Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

Kako je naglasio, umješanost tih država u ukrajinski sukob je direktna i svaki novi korak čini da ona bude još veća, mada teško da može da veća, sve je očigledno.

Svijet na ivici: Bajden ''razmišlja da dozvoli'' Ukrajini da gađa Rusiju?

Svijet na ivici: Bajden ''razmišlja da dozvoli'' Ukrajini da gađa Rusiju?

Portparol Kremlja je rekao da će odgovor Rusije na napade unutar njene teritorije biti odgovarajući.

"Odgovor će biti adekvatan", rekao je on i dodao da je upravo Specijalna operacija u Ukrajini odgovor na potencijalne udare u dubinu ruske teritorije zapadnim oružjem.

Peskov je dodao i da Oružane snage Rusije imaju sva neophodna sredstva za nastavak SVO.

Moguća velika eskalacija u Ukrajini: Еvropska zemlja dala dozvolu!

Moguća velika eskalacija u Ukrajini: Еvropska zemlja dala dozvolu!

"Što se tiče ruskih Oružanih snaga one imaju čitav arsenal svih neophodnih sredstava za nastavak specijalne operacije", poručio je Peskov.

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da njegova administracija "trenutno rješava" pitanje da li će SAD ukinuti ograničenja na upotrebu oružja dugog dometa Ukrajini u ratu protiv Rusije.

''Еvropa koju smo znali je umrla''

''Еvropa koju smo znali je umrla''

Prethodno je državni sekretar SAD Еntoni Blinken izjavio da američki predsjednik Džozef Bajden planira da u petak razgovara sa britanskim premijerom Kirom Starmerom o dozvoli ukrajinskim oružanim snagama da napadnu Rusiju oružjem dugog dometa koje obezbjeđuju Vašington i London.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.