Oko 300 vozila

"Konvoj slobode" na putu ka Briselu

  • Извор: СРНА
  • 13.02.2022. 18:40

Oko 300 vozila iz "Konvoja slobode", inspirisanog protestima u Kanadi zbog restriktivnih mjera za suzbijanje kovida 19, stiglo je u Lil na sjeveru Francuske na putu ka Briselu, gdje su zvaničnici već zabranili za sutra planirane demonstracije.

Konvoj u kojem je skoro 3.000 vozila okupljenih u Parizu iz raznih gradova Francuske zaustavio se danas na parkingu tržnog centra izvan Lila, južno od granice sa Belgijom.

"Idemo u Brisel da pokušavamo da ih blokiramo i da se borimo protiv neprestanih kontrola", rekao je jedan od učesnika konvoja Žan-Pjer Šmit iz Tuluza.

U Francuskoj demonstranti su protestovali zbog "kovid pasoša" neophodnog za ulazak u restorane, kafiće i druga javna mjesta.

Međutim, učesnici protesta su ukazali i na rast cijena goriva i energenata.

U Parizu je juče uhapšeno 97 lica gdje se okupilo više hiljada ljudi uprkos zabrani da blokiraju saobraćaj. U pritvoru je još 81 osoba.


(Foto: Tanjug/AP Photo/Laurent Ciprian)


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм