Досије специјал

Командир извиђачке чете 132. бригаде руске армије за АТВ: Нема славља без пјесме Гарда Пантери - Маузер

  • Извор: АТВ
  • 07.11.2023. 20:42

Данијел Симић је први српски новинар који је успио ући у Бахмут.

То мјесто је најзначајнија побједа руског оружја у овој години. 

О томе како сукоб са прве линије, говорио је Николај Романенко, командир извиђачког вода, извиђачке чете 132. бригаде руске армије

Имате занимљиву капу. Одакле Вам?

"Наручио сам је овдје у Горловци. Никада нисам био у Србији, нити имам родбинске везе тамо. Једноставно, осјећам неку духовну привлачност. Можда сам у прошлом животу био Србин. Много волим све што је повезано са Србима. У принципу, наша историја је заједничка и веома смо слични. Такође, и сукоби у којима учествујемо, Косово итд... Код нас раније није било славља, а да не пустимо пјесму Гарда Пантери. Љубо Маузер", прича Романенко.

Која је ваша зона одговорности?

"Наша бригада је одговорна за свих 57 километара фронта, али, конкретно, мој дио линије се налази на Новогородском - Держинском правцу. То мјесто се сада у Украјини зове Њујорк", наглашава Романенко.

Да ли је украјинска контраофанзива успјешна или не?

"Ми је овдје више осјећамо у правцу сјевера од Азарјановке и Зајцева. То је зона одговорности мог колеге и тамо они покушавају да изврше пробој. Неколико пута су покушавали уз примјену технику, да би послије промијенили тактику. Овдје се њихова контраофанзива не осјећа. Покушавају да се пробију, али трпе велике губитке", нагласио је Романенко. 

Пратите нас и путем Вибера