Банкок

Кобна пословна вечера: Ријешена мистерија шест тијела пронађених у луксузном хотелу

  • Извор: Агенције
  • 18.07.2024. 07:22

Мистерија шест мртвих туриста у луксузном хотелу у тајландској престоници Бангкоку је ријешена - било је то хладнокрвно петоструко убиство, а убица је на крају себи одузела живот.

Тијела тројице мушкараца и три жене (од 37 до 56 година) из Вијетнама открила је собарица у соби на петом спрату луксузног хотела у уторак увече око 17 часова. Није било знакова насиља. Пљачка и убиство су такође брзо искључени. На столу је била нетакнута храна, а све шољице за чај и кафу у соби су биле искоришћене.

Након испитивања свједока и ћерке једног од преминулих, тајландска полиција је сада објавила прве резултате истраге.

У луксузном хотелу пронађена тијела шест особа

У луксузном хотелу пронађена тијела шест особа

- Радило се о великим дуговима - рекао је генерал-мајор.

Свих шест мртвих били су пословни партнери.

Шерин Чонг (56), Вијетнамка са америчким пасошем, идентификована је као убица. Како се наводи, Чонг и још пет убијених су заједно инвестирали у велики грађевински пројекат у Вијетнаму. Али пројекат је пропао, а Шерин Чонг је тужило осталих пет партнера и требало је да се појави на суду у Вијетнаму за две недеље.

Према полицији, у питању је износ од више милиона тајландских бата (један милион је 25.000 евра). Да би избјегла ово суђење, Чонг је позвала пет других жртава на измирење дуга у Тајланд.

Шест учесника је отпутовало у Бангкок 13. и 14. јула, гдје су се пријавили у собе 708, 709, 726 и 727 на 7. спрату хотела. Полазак и одјава за све собе заказани су за 15. ју, преноси Курир.

Али преговори су очигледно били неуспјешни. На дан поласка, под изговором да жели да проговори посљедњи пут и тражи рјешење, Чонг је позвала свих пет повјерилаца на оброк у вилу Пул 502 на петом спрату. Одатле је наручила храну за све од послуге у собу и двије сребрне термос боце напуњене топлом водом за припрему чаја. Зачинила је чај цијанидом.

Пет несуђених жртава није имало шансе: само један до два милиграма цијановодоника по килограму телесне тежине је фаталан. Дисање је парализовано и срце стаје. Неким жртвама је ишла пена на уста, наводи полиција.

Сљедећег дана тијела је открила собарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.