Bankok

Kobna poslovna večera: Riješena misterija šest tijela pronađenih u luksuznom hotelu

  • Izvor: Agencije
  • 18.07.2024. 07:22

Misterija šest mrtvih turista u luksuznom hotelu u tajlandskoj prestonici Bangkoku je riješena - bilo je to hladnokrvno petostruko ubistvo, a ubica je na kraju sebi oduzela život.

Tijela trojice muškaraca i tri žene (od 37 do 56 godina) iz Vijetnama otkrila je sobarica u sobi na petom spratu luksuznog hotela u utorak uveče oko 17 časova. Nije bilo znakova nasilja. Pljačka i ubistvo su takođe brzo isključeni. Na stolu je bila netaknuta hrana, a sve šoljice za čaj i kafu u sobi su bile iskorišćene.

Nakon ispitivanja svjedoka i ćerke jednog od preminulih, tajlandska policija je sada objavila prve rezultate istrage.

U luksuznom hotelu pronađena tijela šest osoba

U luksuznom hotelu pronađena tijela šest osoba

- Radilo se o velikim dugovima - rekao je general-major.

Svih šest mrtvih bili su poslovni partneri.

Šerin Čong (56), Vijetnamka sa američkim pasošem, identifikovana je kao ubica. Kako se navodi, Čong i još pet ubijenih su zajedno investirali u veliki građevinski projekat u Vijetnamu. Ali projekat je propao, a Šerin Čong je tužilo ostalih pet partnera i trebalo je da se pojavi na sudu u Vijetnamu za dve nedelje.

Prema policiji, u pitanju je iznos od više miliona tajlandskih bata (jedan milion je 25.000 evra). Da bi izbjegla ovo suđenje, Čong je pozvala pet drugih žrtava na izmirenje duga u Tajland.

Šest učesnika je otputovalo u Bangkok 13. i 14. jula, gdje su se prijavili u sobe 708, 709, 726 i 727 na 7. spratu hotela. Polazak i odjava za sve sobe zakazani su za 15. ju, prenosi Kurir.

Ali pregovori su očigledno bili neuspješni. Na dan polaska, pod izgovorom da želi da progovori posljednji put i traži rješenje, Čong je pozvala svih pet povjerilaca na obrok u vilu Pul 502 na petom spratu. Odatle je naručila hranu za sve od posluge u sobu i dvije srebrne termos boce napunjene toplom vodom za pripremu čaja. Začinila je čaj cijanidom.

Pet nesuđenih žrtava nije imalo šanse: samo jedan do dva miligrama cijanovodonika po kilogramu telesne težine je fatalan. Disanje je paralizovano i srce staje. Nekim žrtvama je išla pena na usta, navodi policija.

Sljedećeg dana tijela je otkrila sobarica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.