Тема дана

Ко страхује од евентуалне Трампове побједе?

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2024. 21:00

Ко се боји Трампа још? За сада је у највећем страху Запад са својом тврдокорном политичком агендом која је проузроковала бројне геополитичке проблеме широм свијета.

Уколико би на мјесто предсједника САД дошао Доналд Трамп, вјероватно би дошло до смиривања ситуација гдје су тренутно запаљена бројна ратно-политичка жаришта. 

Аналитичари подсјећају да за вријеме мандата Доналда Трампа, Америка није покренула нити један рат, тако да и војној индустрији и њиховим лобијима не би одговарало да се Трамп поново нађе у Бијелој кући.

Не страхује само садашњи амерички војно-политички врх, у страху је и Европа, односно овај западно оријентисан свијет који по сваку цијену подржава и одржава стање какво је сада у Украјини. А све то би могао да прекине Трамп. 

Један од начина како најбрже поразити политичког противника је атентат. Аналитичари кажу да је америчка историја препуна примјера када су се политички супарници са сцене уклањали атентатима. Кажу да је то показатељ политичке немоћи - када се на овакав начин покушавају уклонити политички противници. 

Они који су атентате преживјели, рејтинг би им у јавности, а и међу гласачима, скочио, али краткорочно. Посљедња истраживања у Америци показују да је амерички народ након неуспјелог атентата на Трампа и те како на његовој страни.

Иако је БиХ на свјетској геополитичкој мапи само микро фактор, у Сарајеву су већ панично почели да страхују шта би било ако Трамп постане предсједник САД. Садашња америчка политика је била вјетар у леђа муслиманима и ишла им је на руку, али би са Трамповим доласком могло доћи до друге прича, која не би била баш по вољи политичког Сарајева. Сарајевски медији увелико припремају терен, шта би било кад би било.

Уздигнута песница Доналда Трампа након неуспјелог атентата обишла је свијет. Та фотографија је показала да је он борац. Он се неће предати, неће посустати, бориће се за свој нови предсједнички мандат свидјело се то неком или не. Сарајевској махали или квази-демократском Западу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм