Tema dana

Ko strahuje od eventualne Trampove pobjede?

  • Izvor: ATV
  • 16.07.2024. 21:00

Ko se boji Trampa još? Za sada je u najvećem strahu Zapad sa svojom tvrdokornom političkom agendom koja je prouzrokovala brojne geopolitičke probleme širom svijeta.

Ukoliko bi na mjesto predsjednika SAD došao Donald Tramp, vjerovatno bi došlo do smirivanja situacija gdje su trenutno zapaljena brojna ratno-politička žarišta. 

Analitičari podsjećaju da za vrijeme mandata Donalda Trampa, Amerika nije pokrenula niti jedan rat, tako da i vojnoj industriji i njihovim lobijima ne bi odgovaralo da se Tramp ponovo nađe u Bijeloj kući.

Ne strahuje samo sadašnji američki vojno-politički vrh, u strahu je i Еvropa, odnosno ovaj zapadno orijentisan svijet koji po svaku cijenu podržava i održava stanje kakvo je sada u Ukrajini. A sve to bi mogao da prekine Tramp. 

Jedan od načina kako najbrže poraziti političkog protivnika je atentat. Analitičari kažu da je američka istorija prepuna primjera kada su se politički suparnici sa scene uklanjali atentatima. Kažu da je to pokazatelj političke nemoći - kada se na ovakav način pokušavaju ukloniti politički protivnici. 

Oni koji su atentate preživjeli, rejting bi im u javnosti, a i među glasačima, skočio, ali kratkoročno. Posljednja istraživanja u Americi pokazuju da je američki narod nakon neuspjelog atentata na Trampa i te kako na njegovoj strani.

Iako je BiH na svjetskoj geopolitičkoj mapi samo mikro faktor, u Sarajevu su već panično počeli da strahuju šta bi bilo ako Tramp postane predsjednik SAD. Sadašnja američka politika je bila vjetar u leđa muslimanima i išla im je na ruku, ali bi sa Trampovim dolaskom moglo doći do druge priča, koja ne bi bila baš po volji političkog Sarajeva. Sarajevski mediji uveliko pripremaju teren, šta bi bilo kad bi bilo.

Uzdignuta pesnica Donalda Trampa nakon neuspjelog atentata obišla je svijet. Ta fotografija je pokazala da je on borac. On se neće predati, neće posustati, boriće se za svoj novi predsjednički mandat svidjelo se to nekom ili ne. Sarajevskoj mahali ili kvazi-demokratskom Zapadu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: