Пјонгјанг

Ким Џонг Ун возио тенк - само му глава вирила

 • Извор: Агенције
 • 14.03.2024. 15:57

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун управљао је новим тенком који је назвао "најмоћнијим на свијету", током војне вјежбе која је одговор Пјонгјанга на 11-дневне јужнокорејско-америчке војне маневре који се данас завршавају, преноси "АП".

Војна вјежба сјевернокорејске војске у сриједу осмишљена је са циљем провјере борбене способности оклопних јединица и укључивала је нови тенк, извијестила је "КЦНА".

Током вјежбе, оклопне јединице су се кретале у разним симулираним тешким борбеним околностима и гађали мете, а Ким је управљао јединим од тенкова новог типа, наводи се у саопштењу "КЦНА".

Ким је касније надгледао вјежбе гађања артиљерије.


Преминула кћерка (36) Драгана Окуке

Преминула кћерка (36) Драгана Окуке

Министарство одбране Сјеверне Кореје раније је обећало да ће спровести "одговорне војне активности" као реакцију на војне вјежбе Сеула и Вашингтона у Јужној Кореји.

У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима који су започети у понедјељак на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вјежбе.

Пратите нас и путем Вибера

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм