"Насилно уједињење"

Ким Џонг Ун о ''ослобађању'' Јужне Кореје

  • 08.10.2024. 12:35

Сјевернокорејски лидер искључио је могућност да његова земља нападне Јужну Кореју и додао да је коегзистенција двије државе на Корејском полуострву у њиховом интересу.

"Искрено, немамо намјеру да нападнемо Републику Кореју", рекао је лидер Демократске Народне Републике Кореје Ким Џонг Ун у говору на Универзитету националне одбране у Пјонгјангу, преноси РТ.

Ким је подсјетио да се у прошлости много причало "о ослобађању Југа и о насилном уједињењу, али на то сада не занима".

Политика двије државе на Корејском полуострву чини Сјеверну Кореју мање заинтересован за "послове" Јужне, додао је он.

Ким је, међутим, критиковао недостатак увида у политичку команду у Сеулу и, посебно, њену сарадњу са својим "господарима" у Вашингтону у размјештању подморница и авиона који носе нуклеарно оружје.

Пошто је ДНРК нуклеарна земља, наоружана стратешким нуклеарним арсеналом, начин да Република Кореја "живи безбједно" је да осигура да Пјонгјанг не прибјегне војној сили, упозорио је Ким.

У међувремену, додао је он, јужнокорејски предсједник Јун Сук-јеол, умјесто да спријечи избијање рата, "потпуно је уроњен у слијепу вјеру у моћ свог господара" и радије позајмљује нуклеарно оружје из САД.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?