Сјеверна Кореја

Ким Џонг Ун: Москва ће побиједити дрскост империјалиста

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 09:13

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун упутио је честитку руском предсједнику Владимиру Путину поводом Дана побједе 9. маја, истичући борбу Русије да одбрани свој суверенитет и осигура мир и безбједност у региону.

"Руски народ данас под вашим руководством успјешно преноси поносну издржљивост побједничке ратне генерације одлучно се упуштајући у праведну борбу за одбрану суверенитета земље од опаких изазова и пријетњи непријатељских снага и у обезбјеђивање регионалног мира и безбједности", навео је Ким у поруци, коју је пренијела сјевернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Ким је упутио "срдачне честитке и другарски поздрав" Путину и руском народу поводом 79. годишњице побједе у Великом отаџбинском рату, дијелу Другог свјетског рата који је Совјетски Савез водио од 1941-1945.


Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

"Руски народ је кроз Други свјетски рат показао да било која агресорска група која покушава да доминира и потчини свијет никада не може избјећи уништење суочена са снагом правде која гори патриотизмом и вољом за уништењем непријатеља. Руски подвизи за побједу у рату сијају као непромјенљива истина упркос свим врстама реакционарског искривљавања историје", наводи се у поруци.

Ким је изразио наду да ће Русија побиједити "хегемонистичку политику и дрскост империјалиста помоћу моћне државе и да ће изградити праведан и миран мултиполарни свијет".


Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

Дан побједе је велики руски празник којим се обиљежава совјетска победа над нацистичком Њемачком 1945. године. Сваке године у мају на Црвеном тргу у центру Москве, као и у другим градовима Русије, одржава се парада војних лица и војне опреме у част сјећања на совјетске грађане који су погинули током Другог свјетског рата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм