Mihail Podoljak

Kijev opet demantuje Zapad: Sa njima smo razgovarali o napadu na Kursku oblast!

  • 15.08.2024. 12:08

Savjetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak priznao je za britanski "Independent" da su Ukrajinci razgovarali o napadu na Kursku oblast za partnerima sa Zapada prije nego što se on desio.

Prema riječima Podoljaka, "diskusija sa partnerima je vođena, ali ne javno".

Podoljak je tako demantovao London, Vašington i Berlin koji negiraju da su bili informisani o tome da se napad sprema.

Ukrajina zauzela grad u Rusiji?

Ukrajina zauzela grad u Rusiji?

Ipak, predsjednik Rusije Vladimir Putin je na nedavnom sastanku sa državnim vrhom istakao da Ukrajina ispunjava volju zapadnih gospodara, koji ratuje protiv Rusije rukama Ukrajinaca. On je objasnio da iza napada na rusku teritoriju stoji želja Kijeva da poboljša svoju poziciju tokom budućih pregovora sa Moskvom.

Ipak, kako je naglasio, "o kakvim uopšte pregovorima može da se govori sa ljudima koji neselektivno napadaju civile" i nuklearne objekte. Poručio je i da će Moskva bez sumnje odgovoriti na napade.

Rusija neutralisala ukrajinske snage u Kurskoj oblasti

Rusija neutralisala ukrajinske snage u Kurskoj oblasti

Šef kabineta Zelenskog je za "Independent" dalje objasnio da je "iznenadni napad Ukrajine unutar Rusije" bio "jedini način da se Vladimir Putin primora da sjedne za pregovarački sto". On je objasnio da je napad na Kursku oblast "dio psihološke taktike za pobjedu u ratu".

Rusi su, kako kaže, sada "šokirani", i to "ima značajan uticaj na psihološko stanje Rusije". 

Zaharova: Teroristi iz Ukrajine započeli nuklearni teror

Zaharova: Teroristi iz Ukrajine započeli nuklearni teror

Podoljak je dalje na Iksu napisao da "Ukrajina vodi odbrambeni rat, između ostalog i na teritoriji agresora u cilju zaštite sopstvenog stanovništva". To je, kako je ocijenio, "njeno bezuslovno pravo".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?