"Да се не расипају гласови"

Кенеди Млађи разматра да одустане од кандидатуре и пружи подршку Трампу

  • 20.08.2024. 22:29

Независни кандидат на предстојећим предсједничким изборима у САД Роберт Ф. Кенеди Млађи разматра да прекине предизборну кампању како би се придружио кампањи кандидата Републиканске партије Доналда Трампа, изјавио је Кенедијев кандидат за потпредсједницу Никол Шаханан.

Шаханан је рекла да она и Кенеди, као независни кандидати, ризикују да за њих гласају потенцијални Трампови гласачи, што би довело до, како је навела, расипања гласова и "отварања пута до побједе" кандидату Демократске партије Камали Харис, преноси Ројтерс.

"Можемо и да одмах одустанемо и удружимо се с Доналдом Трампом", рекла је она, али није прецизирала када ће Кенеди и она донијети дефинитивну одлуку.

Трамп Кенедију Млађем нудио мјесто у администрацији?

Трамп Кенедију Млађем нудио мјесто у администрацији?

Кенеди је раније данас поручио да је спреман да разговара с лидерима "било које политичке странке" како би остварио циљеве ка "којима је стремио током 40 година своје политичке каријере".

Кенеди је претходно настојао да буде кандидат Демократске странке, али се одлучио за независну кандидатуру.

Породица Кенеди подржала Бајдена против Кенедија

Породица Кенеди подржала Бајдена против Кенедија

Позивајући се на званичнике из Кенедијеве кампање, "Вашингтон пост" је прошлог четвртка објавио да је бивши демократа тражио састанак с Харисовом како би разговарао о могућности да служи у њеном кабинету. 

Истог дана, Кенеди Млађи је у објави на Иксу написао да би демократска странка Харисове била "непрепознатљива" за његовог славног стрица и оца, да није у складу с његовим вриједностима. "Не планирам да подржим Харисову за предсједницу. Планирам да је побиједим", закључио је Кенеди.

Роберт Кенеди Млађи: Бајден већа пријетња демократији од Трампа

Роберт Кенеди Млађи: Бајден већа пријетња демократији од Трампа

Према посљедњем истраживању Ипсоса, Кенеди има подршку међу око четири одсто америчког бирачког тијела.

Трамп је тражио од Кенедија да му се придружи, док тим кампање Камале Харис није о томе преговарао с Кенедијем, наводи Ројтерс, а преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера