Израел

Канцеларија Нетанјахуа: Рат у Гази се неће завршити док се не испуне сви циљеви

  • Извор: Анадолија
  • 31.05.2024. 22:44

Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетанјахуа у петак је поновила његову намјеру да настави офанзиву земље у Појасу Газе док се не остваре сви ратни циљеви Тел Авива.

Саопштење је услиједила након што је амерички предсједник Џо Бајден најавио нови приједлог прекида ватре за који је рекао да је Израел дао зелено свјетло, позивајући палестинску групу Хамас да га прихвати.

Нетанјахуова канцеларија је саопштила је да се "рат неће завршити док се не остваре сви његови циљеви, укључујући повратак свих наших талаца и елиминацију Хамасових војних и владиних способности".

Међутим, додаје се да је Нетанјаху овластио израелски преговарачки тим да "представи нацрт за постизање овог циља", у вези с ослобађањем талаца.

"Тачан нацрт који је предложио Израел, укључујући условни прелаз са фазе на фазу, омогућава Израелу да задржи ове принципе", закључује се у саопштењу.

Приједлог, који је најавио Бајден, садржи три фазе, од којих прва траје шест седмица и укључује потпуни прекид ватре, повлачење израелских снага из насељених подручја у Гази и размјену заробљеника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм