Пенг Лијуан

Како пјева супруга Си Ђинпинга

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2024. 11:58

Много прије него што се удала за најмоћнијег човјека Кине, Пенг Лијуан је већ знала каквог мужа тражи. У том тренутку била је познатија од политичара који је данас један од најмоћнијих на планети.

Прва дама Кине, Пенг Лијуан по много чему је другачија од својих претходница. Смјерна, симпатична, али и одлична у јавном наступу она је популарна и вољена у својој земљи и поштована свуда у свијету.

Прије него што се удала за Си Ђинпинга, у интервјуу 1999. за ток шоу у Хонг Конгу, тада позната пјевачица рекла је да жели мушкарца који је "успјешан, амбициозан и шеф у вези”.


Додик: Срби су слободарски народ који је увијек био на страни правде

Додик: Срби су слободарски народ који је увијек био на страни правде

Након што је Си изабран за лидера Комунистичке партије Кине 2013. и именован за предсједника Кине сљедеће године, Пенг је постала прва дама земље.

Она му је пратња на међународним конференцијама и дипломатским посјетама, а медији наводе да је њен супруг успјешан и популаран великим дијелом и захваљујући њој и њеној харизми и популарности коју уважава међу својим народом.

Ко је Пенг Лијуан

Једна је од најомиљенијих пјевачица у Кини. Рођена је 1962. године из потиче из породице умјетника у провинцији Шандонг.


Путин: Никоме нећемо дозволити да нам пријети

Путин: Никоме нећемо дозволити да нам пријети

Њена мајка је била позната кинеска класична оперска глумица.

Током каријере, 1984. придружила се Музичком бенду Народне ослободилачке армије о 2009. године постајући војни генерал-мајор.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.