Peng Lijuan

Kako pjeva supruga Si Đinpinga

  • Izvor: Agencije
  • 09.05.2024. 11:58

Mnogo prije nego što se udala za najmoćnijeg čovjeka Kine, Peng Lijuan je već znala kakvog muža traži. U tom trenutku bila je poznatija od političara koji je danas jedan od najmoćnijih na planeti.

Prva dama Kine, Peng Lijuan po mnogo čemu je drugačija od svojih prethodnica. Smjerna, simpatična, ali i odlična u javnom nastupu ona je popularna i voljena u svojoj zemlji i poštovana svuda u svijetu.

Prije nego što se udala za Si Đinpinga, u intervjuu 1999. za tok šou u Hong Kongu, tada poznata pjevačica rekla je da želi muškarca koji je "uspješan, ambiciozan i šef u vezi”.


Dodik: Srbi su slobodarski narod koji je uvijek bio na strani pravde

Dodik: Srbi su slobodarski narod koji je uvijek bio na strani pravde

Nakon što je Si izabran za lidera Komunističke partije Kine 2013. i imenovan za predsjednika Kine sljedeće godine, Peng je postala prva dama zemlje.

Ona mu je pratnja na međunarodnim konferencijama i diplomatskim posjetama, a mediji navode da je njen suprug uspješan i popularan velikim dijelom i zahvaljujući njoj i njenoj harizmi i popularnosti koju uvažava među svojim narodom.

Ko je Peng Lijuan

Jedna je od najomiljenijih pjevačica u Kini. Rođena je 1962. godine iz potiče iz porodice umjetnika u provinciji Šandong.


Putin: Nikome nećemo dozvoliti da nam prijeti

Putin: Nikome nećemo dozvoliti da nam prijeti

Njena majka je bila poznata kineska klasična operska glumica.

Tokom karijere, 1984. pridružila se Muzičkom bendu Narodne oslobodilačke armije o 2009. godine postajući vojni general-major.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada