Исмаил Ханије

Како је убијени вођа Хамаса реаговао на вијест о смрти синова и унука

  • Извор: Телеграф
  • 31.07.2024. 09:58

У Ирану је јутрос убијен вођа Хамаса Исмаил Ханије, а као главне одговорне за то ова палестинска група види Израел.

Израел тек треба да званично одговори или прихвати одговорност за смрт лидера Хамас, али високи владин званичник је рекао да његова смрт "чини свијет мало бољим мјестом".

Ханије је, између осталог, остао упамћен и по томе како је хладно реаговао на вијест да су му тројица синова и унуци убијени у Појасу Газе.

Лидер Хамаса убијен у Техерану

Лидер Хамаса убијен у Техерану

Раније ове године тројица његових синова убијена су у ваздушном нападу. Према наводима израелске војске, двојица Ханијеових синова били су војни оперативци Хамаса, а трећи командант "ћелије". Вијест о смрти синова и унука Ханијеа је затекла у Катару, у тренутку док је у болници обилазио рањене Палестинце.

На снимку се види како сарадник добија позив и пушта потом саговорника на звучник. Ханије хладног израза лица слуша како саговорник саопштава да су Ханијеви синови и њихова дјеца мртви.

"Хазем, Мухзамед и Амир су убијени, заједно са дјецом", чује се како човјек говори у слушалицу.

Умјесто суза или било каквог израза туге, Ханије је само климнуо главом, погледао је у патос и рекао: "Бог да им душу прости, нек им се Господ смилује".

Узнемирен, сарадник Ханијеа потом пита да ли жели да прекину посјету болници, гдје Ханије поново шокира: "Не, што? Хајмо даље", чује се како изговара.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица