Израелски министар спољних послова

Кац позвао на "брзу елиминацију" новог вође Хамаса

  • Извор: Агенције
  • 07.08.2024. 07:25

Израелски министар спољних послова Израел Кац позвао је на "брзу елиминацију" новог лидера Хамаса Јахје Синвара, који је на тој позицији замијенио убијеног вођу Исмаила Ханијеа.

- Именовање архитерористе Јахје Синвара за новог лидера Хамаса, који ће замијенити Исмаила Ханијеа, још један је убједљив разлог да га брзо елиминишемо и збришемо ову подлу организацију са лица земље - рекао је Кац на мрежи Икс, преноси Тајмс оф Израел.

Командант Хамаса у Појасу Газе, Јахја Синвар, именован је данас за политичког вођу те милитантне палестинске групе, а израелска војска га тражи од почетка рата у енклави због планирања напада 7. октобра.

Синвар (61) је провео 23 године у израелским затворима прије него што је пуштен 2011. године у оквиру размјене затвореника.

Тренутно се сматра најмоћнијим припадником Хамаса, након убиства Ханијеа, замјеника лидера групе Салеха ал-Арурија, који је убијен у Бејруту, и Мохамеда Деифа, војног команданта покрета.

Синвар се није појављивао у јавности од 7. октобра и налази се на америчкој листи опасних терориста.

Исмаил Ханије је убијен у реду у Техерану, а Иран и Хамас су обећали одмазду против Израела, ког сматрају одговорним за атентат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.