Компанија

Johnson&Johnson договара са 40 држава рјешавање истрага око пудера за бебе

  • 23.01.2024. 21:51

Компанија Johnson & Johnson саопштила је да је постигла пробни договор са више од 40 америчких савезних држава у вези са њиховима истрагама о употреби пудера за бебе на бази минерала талка и других производа, за које су многи тврдили да су канцерогени.

Компанија, која се бави производњом лијекова, медицинских и сродних производа, објавила је да очекује да ће платити износ у висини од 645 милиона, чиме је потврдила раније објављену цифру, пренио је Би-Би-Си.

Договор би био дио далеко већег поравнања које фирма покушава да постигне како би ријешила потраживања у вези са безбједношћу њених производа.

Иако Johnson & Johnson напомиње да су њихови производи били сигурни за потрошаче, суочава се са више од 50.000 случајева у којима потрошачи тврде да је употреба пудера за бебе поменуте фирме на бази талка изазвала рак.

Појединци чак тврде и да производ садржи азбест, који је такође канцероген.

Компанија је основала подружницу у настојању да ријеши тужбе пред стечајним судом, а прошле године је предложила нагодбу од скоро девет милијарди долара.

Међутим, судије су блокирале те планове, пресудивши да подружница није у финансијским проблемима и да не може да користи стечајни систем за рјешавање тужби.

Потпредседник за парнице компаније Ерик Хас рекао је да Johnson & Johnson наставља да ради на ширем рјешењу поменутих случајева.

"Наставићемо да рјешавамо потраживања оних који не желе да учествују у нашем приједлогу споразумног рјешавања стечаја кроз парницу или нагодбу", напоменуо је он.

Би-Би-Си подсјећа да је Johnson & Johnson добио већину тужби када је ријеч за пудеру са талком, а компанија тврди да производи не садрже азбест и не изазивају рак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: