Брутално убиство

Језиви детаљи убиства дјевојке из Модриче: Муж Кристини одрубио главу, па искасапио тијело

  • Извор: Аваз
  • 15.09.2024. 08:04

Објављени су детаљи извјештаја обдукције финалисткиње за Мис Швајцарске Кристине Јоксимовић (38), коју је супруг Томас (41) задавио и затим потпуно масакрирао њено тијело у покушају прикривања доказа убиства, ексклузивно преноси "Дејли мејл".

Тијело манекенке пронађено је у фебруару у Бинингену, близу Базела у Швајцарској. Истрагом је закључено да постоје "конкретне индикације менталне болести" у позадини узнемирујућег случаја.

Имала посјекотине

Судски документи до којих је дошао "Дејли Мејл", наводе да је узрок смрти дављење, али имала је и трагове повреда тупим предметом. Уочене су посјекотине на образу, испод обрве и носа, уз неколико модрица на ногама, лопатицама и потиљку. Дио косе био јој је ишчупан.

Након смрти, наводи британски таблоид, одрубио јој је главу и раскомадао тијело изнад посуде убодном тестером, ножем и баштенским маказама. Зглобове кукова, надлактица, подлактица и десне потколенице је избио из лежишта и истргнуо их. Такође је "пажљиво уклонио" Кристинину материцу, пише таблоид, која је била једини изрезани орган. Суд вјерује да се ради о "намјерном сакаћењу или ритуализацији деградације тијела", што указује да Томас има ментални поремећај.

Неке дијелове тијела потом је ставио у блендер, док је друге покушао да отопи у хемикалијама. Истрага је открила да је гледао Јутјуб видее док јој је масакрирао тијело. Медицински вјештаци у налазу обдукције претпостављају да је све наведено чинио како би уништио доказе о злочину.

Срамна одбрана убице манекенке Кристине из Модриче

Срамна одбрана убице манекенке Кристине из Модриче

Томас је прво тврдио да је супругу пронашао мртву у породичној кући, а онда се предомислио и рекао да ју је задавио у самоодбрани јер га је изненада напала ножем након "позитивног разговора". Тијело је, тврди он, масакрирао "у паници".

Супротно тврдњама

Суд каже да је извјештај обдукције потпуно супротан његовим тврдњама о самоодбрани и реакцији кроз панику, наводећи да се радило о "планираном приступу", јер се неколико сати покушавао ријешити тијела и манипулисати траговима злочина".

Додају да његово понашање на дан убиства указује да се ради о изразито насилном појединцу, нарочито према својим животним партнеркама, понекад и са садистичко-социопатским цртама.

Кристина је била рођена у Бинингену, али је поријеклом из Модриче и прешла је из манекенства у тренера модних писта. Тренирала је кандидаткиње за Мис Швајцарске да крену њеним стопама.

Једном је побиједила на избору за Мис сјеверозападне Швајцарске и постала финалисткиња националног такмичења 2008. године. Исте године основала је агенцију за тренирање и савјетовање амбициозних модела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)