Brutalno ubistvo

Jezivi detalji ubistva djevojke iz Modriče: Muž Kristini odrubio glavu, pa iskasapio tijelo

  • Izvor: Avaz
  • 15.09.2024. 08:04

Objavljeni su detalji izvještaja obdukcije finalistkinje za Mis Švajcarske Kristine Joksimović (38), koju je suprug Tomas (41) zadavio i zatim potpuno masakrirao njeno tijelo u pokušaju prikrivanja dokaza ubistva, ekskluzivno prenosi "Dejli mejl".

Tijelo manekenke pronađeno je u februaru u Biningenu, blizu Bazela u Švajcarskoj. Istragom je zaključeno da postoje "konkretne indikacije mentalne bolesti" u pozadini uznemirujućeg slučaja.

Imala posjekotine

Sudski dokumenti do kojih je došao "Dejli Mejl", navode da je uzrok smrti davljenje, ali imala je i tragove povreda tupim predmetom. Uočene su posjekotine na obrazu, ispod obrve i nosa, uz nekoliko modrica na nogama, lopaticama i potiljku. Dio kose bio joj je iščupan.

Nakon smrti, navodi britanski tabloid, odrubio joj je glavu i raskomadao tijelo iznad posude ubodnom testerom, nožem i baštenskim makazama. Zglobove kukova, nadlaktica, podlaktica i desne potkolenice je izbio iz ležišta i istrgnuo ih. Takođe je "pažljivo uklonio" Kristininu matericu, piše tabloid, koja je bila jedini izrezani organ. Sud vjeruje da se radi o "namjernom sakaćenju ili ritualizaciji degradacije tijela", što ukazuje da Tomas ima mentalni poremećaj.

Neke dijelove tijela potom je stavio u blender, dok je druge pokušao da otopi u hemikalijama. Istraga je otkrila da je gledao Jutjub videe dok joj je masakrirao tijelo. Medicinski vještaci u nalazu obdukcije pretpostavljaju da je sve navedeno činio kako bi uništio dokaze o zločinu.

Sramna odbrana ubice manekenke Kristine iz Modriče

Sramna odbrana ubice manekenke Kristine iz Modriče

Tomas je prvo tvrdio da je suprugu pronašao mrtvu u porodičnoj kući, a onda se predomislio i rekao da ju je zadavio u samoodbrani jer ga je iznenada napala nožem nakon "pozitivnog razgovora". Tijelo je, tvrdi on, masakrirao "u panici".

Suprotno tvrdnjama

Sud kaže da je izvještaj obdukcije potpuno suprotan njegovim tvrdnjama o samoodbrani i reakciji kroz paniku, navodeći da se radilo o "planiranom pristupu", jer se nekoliko sati pokušavao riješiti tijela i manipulisati tragovima zločina".

Dodaju da njegovo ponašanje na dan ubistva ukazuje da se radi o izrazito nasilnom pojedincu, naročito prema svojim životnim partnerkama, ponekad i sa sadističko-sociopatskim crtama.

Kristina je bila rođena u Biningenu, ali je porijeklom iz Modriče i prešla je iz manekenstva u trenera modnih pista. Trenirala je kandidatkinje za Mis Švajcarske da krenu njenim stopama.

Jednom je pobijedila na izboru za Mis sjeverozapadne Švajcarske i postala finalistkinja nacionalnog takmičenja 2008. godine. Iste godine osnovala je agenciju za treniranje i savjetovanje ambicioznih modela.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Mućke (12+) (R)

    '''' Mućke (12+) (R)