Rusija

Jezive scene u zatvoru: Islamisti uzeli taoce, trojicu ubili

  • Izvor: Kurir
  • 23.08.2024. 14:34

Federalna kazneno-popravna služba Rusije saopštila da su zatvorenici kolonije broj 19 u Volgogradskoj oblasti uzeli zaposlene za taoce.

Mediji navode da se u koloniji u gradu Surovikino nalazi više od hiljadu zatvorenika i da su u toku napori da se taoci oslobode.

Telegram kanal Baza nezvanično navodi da su tri čuvara ubijena tokom pobune dok su četvorica hospitalizovana zbog povreda nanijetih oštrim predmetima i čekićem.

Na jezivim fotografijama vide se čuvari zatvora koje su napadači sjekli sječivima po licu i tijelu. Jednome je navodno prerezan vrat.

Trojica napadača navodno tvrde da pripadaju Islamskoj državi dok ruski mediji navode da drže nekoliko radnika zatvora.

Pojavili se leci na automobilima u Banjaluci: NLB - radimo po Marfijevom zakonu

Pojavili se leci na automobilima u Banjaluci: NLB - radimo po Marfijevom zakonu

Među taocima su prema nezvaničnim informacijama Baze načelnik kolonije i njegov zamjenik. Među napadačima su dvojica Uzbekistanaca i jedan Tadžikistanac.

Telegram kanal SHOT navodi da su u toku pregovori i da otmičari zahtijevaju da po njih sleti helikopter inače će početi da ubijaju taoce. Takođe traže i dva miliona dolara.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je na operativnom sastanku Savjeta bezbjednosti rekao da ga je šef Federalne kazneno-popravne službe izvijestio o situaciji u Volgogradskoj koloniji.

Osuđeni islamisti, podsjetimo, uzeli su sredinom juna dvojicu čuvara u koloniji u Rostovu kao taoce, a likvidirani su u akciji specijalnih snaga.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red rok (16+)

    ''Serija: Red rok (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program