Непал

Језива несрећа: Клизиште однијело у ријеку аутобусе са 50 људи

  • 12.07.2024. 18:35

Клизиште је у набујалу ријеку однијело два путничка аутобуса са више од 50 људи у централном дијелу Непала, а додатна клизишта и киша отежавају спасавање.

Три особе су преживјеле и испливале на сигурно, али спасиоци за сада нису пронашли аутобусе, које је вода вјероватно однијела низводно.

Ријеке у Непалу углавном су брзе због планинског терена. Обилни монсунски пљускови у протеклих неколико дана довели су до раста водостаја и замућења воде, што додатно отежава уочавање олупина.

Министар унутрашњих послова Раби Ламичане рекао је у парламенту да је 51 путник нестао и да у потрази учествује више од 500 спасилаца, пренио је АП.

У другим дијеловима земље, 17 људи је погинуло, а још три особе су повријеђене због одрона у различитим окрузима у протекла 24 часа, рекао је он.

Аутобуси су били на кључном ауто-путу који повезује Катманду са јужним дијелом земље. Несрећа се десила око три часа ујутру у близини Сималтала, око 120 километара западно од главног града.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.