Грчка

Избио велики пожар: Ватра стигла до кућа нестало воде, ангажовани авиони и хеликоптери

  • 11.07.2024. 22:11

Данима горе шуме на подручју Коринтије на Пелопонезу, пожар је избио у четвртака поподне и од тада ватрогасци се боре са ватреном стихијом.

Ватра је стигла до кућа у насељу Куци у општини Немеа, а ватрогасци и волонтери боре да заштите имовину грађана, јавља грчки портал newsbreak.gr.

На терену су и цистерне и авиони за гашење пожара. У борби са пожаром учествује 140 ватрогасаца са 45 возила, шест пјешадијских јединица, 11 авиона и пет хеликоптера. Становништву је упућена порука путем броја 112 којом се позивају да остану у приправности и слиједе упутства власти.


Конкретно, порука гласи: “Шумски пожар у ширем подручју Стимагка Коринтије. Останите у приправности, слиједите упутства власти!”Вјетар који снажно дува отежава гашење пожара, а градоначелник је објавио да су остали и без воде. У изјави, градоначелник Вело-Вохаса, Танасис Манавис, очајнички је навео је да у том подручју нема воде.

– Стимагка гори! Недостатак воде свуда у општини Вело-Вохас, а сви надлежни ћуте! Мора се наћи рјешење. Не може општина да гори, а да нема ни капи воде – рекао је он за KorinthosTV.

– Избјегли смо катастрофу у посљедњем тренутку са цистернама које смо довукли из сусједних општина. Уложили смо огроман напор са волонтерима – рекао је он.


– Главни фронт пожара је у једној јарузи према подручју Немеје, који се појавио у подручју Стимагка, општине Вело-Вохас, Коринтија – рекао је за Атинско-македонску новинску агенцију замјеник префекта Коринтије, Анастасиос Гиолис. Додао је да “у овом тренутку људски животи и домови нису угрожени, али вјетрови који дувају у том подручју су снажни и стално мијењају правац.

”Такође, Анастасиос Гиолис је навео да је “мобилизација ватрогасних снага велика, са много ваздушних средстава и копнених снага”, додајући да “регија Пелопонеза помаже рад ватрогасних снага са цистернама и грађевинском опремом.”


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.