Рецепт

Испробајте најбоље кифлице без млијека и јаја

  • Извор: Агенције
  • 26.02.2024. 16:52

За кифлице без млијека и јаја свако ко је пробао рекао је да су најукусније! Уколико путер замијените маргарином - постају неодољива посна грицкалица. Идеално се слажу уз свако јело, а успевају, чак, и неискусним домаћицама.

Састојци:

1 kg меког брашна тип 400,

500 ml воде,

1 коцка (50g) свјежег квасца,

3 пуне кашике шећера,

1 кашика соли,

100 ml уља.

За премазивање:

мајонез (посни или обичан)

и сусам за посипање

За преливање:

250 g путера или маргарина

Припрема:

У 500 ml топле воде растворити коцку квасца са 1 кашиком шећера. Просијано брашно сипати у ванглу, додати 2 кашике шећера, 1 кашику соли, воду са квасцем и 100 ml уља.

Умијесити лагано, уз евентуално додавање још мало брашна, да тијесто буде глатко, мекано и да се не лијепи. Све се ради одмах, ни квасац ни тијесто не остављате да расте.

У зависности од тога коју величину кифлица желите, дијелите тијесто на веће или мање лоптице. Развући оклагијом у облик елипсе, нанијети фил по жељи (сир, шунку или за дане поста џем, мармеладу, орахе...) и рукама лагано уролати ­кифлицу.

Плех благо подмазати маргарином и ређати кифлице са размаком од бар 2 cm, јер доста нарасту док се пеку. Оставити да нарастају око 2 сата на топлом мјесту, па нарасле кифлице четкицом премазати мајонезом и посути сусамом.

Рерну угријати на 220 степени и пећи да лијепо порумене. Пазите да се не препеку.

Маргарин или путер отопите и угријте у шерпици са поклопцем (прска, а треба да буде врело). Печене, топле кифлице одмах прелијте врућим маргарином, на сваку кифлицу по кашику, двије и оставите да се охлади, преноси Стил.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.