Осумњичен да је ножем убио три особе

Исламска држава објавила снимак нападача из Солингена: Помиње се и БиХ

  • Извор: Феникс магазин
  • 26.08.2024. 22:17

Терористичка оружана група Исламска држава објавила је видео два дана након смртоносног напада у њемачком граду Солингену, рекавши да приказује Сиријца осумњиченог да је ножем убио три особе, јавља дпа.

На снимку који траје око минут види се маскирани младић који испред камера држи дугачки нож. Потом се на арапском језику заклиње на вјерност вођи Исламске државе, ословљавајући га с титулом "емир".

Исламска држава преузела је одговорност за напад у Солингену у суботу.

Исламска држава објавила је путем својих канала на интернету да је добила видео од особе која је насумично нападала и убијала ножем људе на фестивалу у граду источно од Диселдорфа.

До сада није било могуће провјерити је ли снимљени мушкарац заиста 26-годишњак осумњичен за напад, као ни када је видео снимљен.

Младић са видеа себе зове Самарканд А, што му је можда и ратно име.

Тврди да је из Даис ал Саура у источној Сирији. Тамо су још увијек активне ћелије Исламске државе и изводе терористичке нападе.

Осумњичени за злочин у Солингену предао се у суботу навече. Савезни тужиоци терете га за придруживање Исламској држави, али име наведено у истрази разликује се од оног на видеу.

Човјек из материјала Исламске државе наводи да је напад одмазда за убијање муслимана у Сирији, Ираку и Босни и Херцеговини, пише Билд.

Обраћајући се својим родитељима, такође је рекао да је напад освета за "народ Палестине", жртве "ционистичког" масакра, алудирајући на рат између Израела и Хамаса у Појасу Газе, преноси Феникс магазин.

Пратите нас и путем Вибера