Трамп сумња

Иран стоји иза покушаја убиства Трампа?

  • Извор: Танјуг
  • 26.09.2024. 07:17

Бивши предсједник САД и кандидат републиканаца на предстојећим предсједничким изборима Доналд Трамп изјавио је јуче да Иран можда стоји иза недавних покушаја његовог убиства.

Трамп је истакао "да је он предсједник, а ако нека друга земља запријети америчком предсједничком кандидату, она би ризиковала да буде разнесена у парампарчад".

Трамп је то изјавио на предизборном догађају у америчкој савезној држави Сјеверна Каролина, након што су га амерички обавјештајни званичници обавијестили дан раније о "стварним и конкретним пријетњама Ирана да ће га убити", саопштено је из његовог предизборног штаба, пренио је Ројтерс.

Тајна служба подбацила у заштити Трампа

Тајна служба подбацила у заштити Трампа

Федералне власти истражују атентат и покушај убиства Трампа на његовом голф терену на Флориди средином септембра и на митингу у Пенсилванији у јулу. Органи за спровођење закона нису јавно сугерисали умијешаност Ирана или било које друге стране силе у било који од та два инцидента.

"Постојала су два покушаја атентата на мој живот за која знамо и они могу, али не морају укључивати, али могуће да укључују, Иран, али ја заправо не знам", рекао је Трамп у Минт Хилу, у Сјеверној Каролини.

Он је казао да је Иран упућивао веома директне претње САД и да сматра да му се мора рећи да ако изведу било какве нападе на бивше предсједнике или кандидате за предсједника, да ће њихова земља бити разнесена у парампарчад.

Трамп: Зеленски послије сваке посјете САД оде са 60 милијарди!

Трамп: Зеленски послије сваке посјете САД оде са 60 милијарди!

Трамп је, такође, упитао зашто предсједника Ирана Масуда Пезешкијана, који присуствује Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку, штите органи за спровођење закона САД.

"Ове недјеље имамо предсједника Ирана у нашој земљи, имамо велике безбједносне снаге које га чувају, а ипак пријете нашем бившем предсједнику и водећем кандидату за наредног предсједника - свакако чудан сплет околности", нагласио је Трамп.

Он је рекао да непријатељи САД очајно желе да га спријече да се врати у Бијелу кућу јер ће он повратити положај земље у свијету.

"Зато људи у неким земљама желе да ме убију. Нису задовољни мноме. То је ризичан посао. Зато желе да ме убију. Убијају само досљедне предсједнике", рекао је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера