Звјерство на мигрантском броду

Ирачанку (16) пред мајком силовао и удавио мушкарац који је прије тога гледао како су му се жена и кћерка утопиле

  • Извор: Агенције
  • 28.06.2024. 08:03

Ирачки мигрант (27) силовао и угушио тинејџерку (16) док је брод на којем су били, тонуо у Средоземном мору, пише Дејли Мејл. Према тврдњама свједока који су преживјели бродолом, мушкарац је насрнуо на 16-годишњакињу, такође Ирачанку, након што су му се жена и кћерка утопиле.

У бродолому, који се догодио 17. јуна, погинуло је на десетине миграната, али нападач је преживио. Тинејџерку је силовао и угушио пред очима њене мајке док је брод тонуо.

Мушкарац је, чим су стигли на копно, ухапшен у Италији под сумњом да је убио тинејџерку. Мајка дјевојке је преживјела бродолом и пријавила полицији силовање и убиство.

Невријеме направило хаос: Ноћни клуб потопљен, људе извлачили из аутомобила

Невријеме направило хаос: Ноћни клуб потопљен, људе извлачили из аутомобила

Само је 12 људи спасено са брода, који је превозио око 70 људи, укључујући више од 20 дјеце. Један од преживјелих касније је умро, а из мора је извучено 35 тијела.

Брод је плутао у близини Италије кад је Ирачанин напао, силовао и убио дјевојку.

- Брод је плутао уз обалу Италије када је мушкарац починио стравичан злочин над 16-годишњом ирачком дјевојком - објавиле су власти Италије.

Утопило се више од 35 људи

Преживјели су испричали да су путовали без прслука за спасавање и да се неки бродови нису зауставили да им помогну. Мотор брода је наводно експлодирао, што је довело до бродолома. Међу тијелима пронађеним у мору било је 15 дјеце.

УН-ова агенција за избјеглице УНХЦР, Међународна организација за миграције и УН-ова агенција за дјецу УНИЦЕФ рекли су да су мигранти који су били на броду дошли из Ирана, Сирије и Ирака.

Брод је испловио из Турске и потонуо је око 120 наутичких миља од јужне обале Италије.

Ирачанин који је починио ово монструозно дјело је ухапшен и притворен у Цатанзару, главном граду регије Калабрије, саопштила је полиција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм