Zvjerstvo na migrantskom brodu

Iračanku (16) pred majkom silovao i udavio muškarac koji je prije toga gledao kako su mu se žena i kćerka utopile

  • Izvor: Agencije
  • 28.06.2024. 08:03

Irački migrant (27) silovao i ugušio tinejdžerku (16) dok je brod na kojem su bili, tonuo u Sredozemnom moru, piše Dejli Mejl. Prema tvrdnjama svjedoka koji su preživjeli brodolom, muškarac je nasrnuo na 16-godišnjakinju, takođe Iračanku, nakon što su mu se žena i kćerka utopile.

U brodolomu, koji se dogodio 17. juna, poginulo je na desetine migranata, ali napadač je preživio. Tinejdžerku je silovao i ugušio pred očima njene majke dok je brod tonuo.

Muškarac je, čim su stigli na kopno, uhapšen u Italiji pod sumnjom da je ubio tinejdžerku. Majka djevojke je preživjela brodolom i prijavila policiji silovanje i ubistvo.

Nevrijeme napravilo haos: Noćni klub potopljen, ljude izvlačili iz automobila

Nevrijeme napravilo haos: Noćni klub potopljen, ljude izvlačili iz automobila

Samo je 12 ljudi spaseno sa broda, koji je prevozio oko 70 ljudi, uključujući više od 20 djece. Jedan od preživjelih kasnije je umro, a iz mora je izvučeno 35 tijela.

Brod je plutao u blizini Italije kad je Iračanin napao, silovao i ubio djevojku.

- Brod je plutao uz obalu Italije kada je muškarac počinio stravičan zločin nad 16-godišnjom iračkom djevojkom - objavile su vlasti Italije.

Utopilo se više od 35 ljudi

Preživjeli su ispričali da su putovali bez prsluka za spasavanje i da se neki brodovi nisu zaustavili da im pomognu. Motor broda je navodno eksplodirao, što je dovelo do brodoloma. Među tijelima pronađenim u moru bilo je 15 djece.

UN-ova agencija za izbjeglice UNHCR, Međunarodna organizacija za migracije i UN-ova agencija za djecu UNICЕF rekli su da su migranti koji su bili na brodu došli iz Irana, Sirije i Iraka.

Brod je isplovio iz Turske i potonuo je oko 120 nautičkih milja od južne obale Italije.

Iračanin koji je počinio ovo monstruozno djelo je uhapšen i pritvoren u Catanzaru, glavnom gradu regije Kalabrije, saopštila je policija.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film

  • 22:00 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (16+) (R)

    Serija: Red Rok (16+) (R)