Кина

Хирург претукао жену током операције: Ослијепила па добила одштету од 64 евра

  • Извор: Агенције
  • 23.12.2023. 08:36

Кинеске власти тренутно спроводе истрагу о догађају у болници гдје је хирург, према тврдњама, физички напао пацијента током хируршког захвата.

Снимак инцидента, који се брзо проширио друштвеним медијима у Кини, изазвао је бијес јавности.

Видео запис показује хирурга како удара пацијентову главу током операције ока.

Аиер Чајна, матична група болнице, реаговала је брзо, суспендујући оптуженог хирурга и отпуштајући извршног директора болнице.

Инцидент се догодио 2019. године, али је постао виралан након што га је истакла позната кинеска докторица Аи Фен на друштвеним мрежама.


Огромне гужве на границама: Чека се и по четири сата

Огромне гужве на границама: Чека се и по четири сата

Пацијенткиња, 82-годишња жена, наводно је показала интолеранцију због локалне анестезије, помицала је главу и очне јабучице током операције. Будући да је пацијенткиња говорила само локалним дијалектом и није се чинило да реагује на мандаринска упозорења, хирург је наводно грубо поступио у ситуацији у хитном случају.

Локалне власти су извијестиле да је пацијенткиња задобила модрице на челу.

Након операције, болница се извинила и надокнадила пацијентовој породици 500 јуана (64 евра). Син несрећне жене, говорећи за локалне медије, споменуо је да је његова мајка сада слијепа на лијево око, иако остаје нејасно је ли то посљедица инцидента.

Аиер Чајна признао је да болница није пријавила инцидент централи и, као одговор, најавио отпуштање извршног директора болнице Гуијанг.


Ипак зима или прољеће: Погледајте прогнозу до сриједе

Ипак зима или прољеће: Погледајте прогнозу до сриједе

Хирург, уједно и декан болнице, суспендован је због онога што Аиер Чајна описује као "озбиљна кршења прописа групе", укључујући неодређене прекршаје.

Инцидент је постао фокус пажње јавности након дијељења снимка од стране Аи Фен, која је препознатљива по свом претходном упозорењу на почетку епидемије Ковида-19 у Вухану.

Она се тренутно налази у правним споровима с компанијом Аиер Чајна од 2021. године, тврдећи да је готово изгубила вид на једном оку због операције у њиховој болници. Аиер Чајна је одбацио те оптужбе, пише "Јутарњи лист".


Пратите нас и путем Вибера