Protesti

Hiljade demonstranata u Atini zbog teške željezničke nesreće

  • Извор: СРНА
  • 12.03.2023. 13:19

Hiljade demonstranata izašle su danas na nove proteste u Grčkoj zbog najsmrtonosnije željezničke nesreće koja se ikada dogodila u ovoj zemlji, pojačavajući pritisak na Vladu zbog tragedije.

Četiri željeznička zvaničnika su optužena, ali je bijes javnosti usredsređen na dugotrajno loše upravljanje željezničkom mrežom, a zemlju je potresla serija ponekad nasilnih masovnih protesta.

Danas se oko 5.000 demonstranata okupilo ispred parlamenta u Atini, dok je sličan broj izašao na ulice Soluna, saopštila je policija, prenio je AFP.

- Postajemo očajni. Ne znate šta da kažete, šta da radite - sve što možete da uradite jeste da se pridružite protestu - izjavio je učesnik demonstracija Aleksandros /26/.

Skupovi su uslijedili kao odgovor na pozive građanima od raznih organizacija, od sindikata do političkih grupa, da izađu na ulice.

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.