Хаос у Гази: Проваљено у складишта УН-а, отимају се брашно и основне намирнице

  • Извор: Агенције
  • 29.10.2023. 13:15

Хиљаде становника Појаса Газе провалило је у складишта и дистрибуцијске центре Агенције УН-а за палестинске избјеглице (УНРВА), отимајући брашно и "основне намирнице за преживљавање", саопштила је данас та организација.

- Ово је забрињавајући знак да се јавни ред након три седмице рата и чврсте опсаде Газе почиње распадати - саопштила је УНРВА.

Једно од складишта у којем УНРВА складишти помоћ из хуманитарних конвоја који стижу из смјера Египта је смјештено у Деир ал-Балаху. Помоћ Гази је готово онемогућена због израелског бомбардовања густо насељене енклаве, као одговора на напад Хамаса 7. октобра.

Тужан разлог због којег Метју Пери никада није гледао

Тужан разлог због којег Метју Пери никада није гледао "Пријатеље"

- Залихе се празне, а хуманитарна помоћ која стиже конвојима камиона из Египта у Газу недовољна је. Само за основно преживљавање потребе становништва су големе, а помоћ која стиже је недостатна и нередовна - додаје УН-ова агенција у саопштењу.

УНРВА истиче да им је могућност пружања помоћи доведена у питање због зрачних удара у којима је, како тврди, погинуло 50 чланова њиховог особља. Прије сукоба Израела и Хамаса, организација је упозоравала да им је мандат угрожен због недостатног финансирања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм