Haos u Gazi: Provaljeno u skladišta UN-a, otimaju se brašno i osnovne namirnice

  • Izvor: Agencije
  • 29.10.2023. 13:15

Hiljade stanovnika Pojasa Gaze provalilo je u skladišta i distribucijske centre Agencije UN-a za palestinske izbjeglice (UNRVA), otimajući brašno i "osnovne namirnice za preživljavanje", saopštila je danas ta organizacija.

- Ovo je zabrinjavajući znak da se javni red nakon tri sedmice rata i čvrste opsade Gaze počinje raspadati - saopštila je UNRVA.

Jedno od skladišta u kojem UNRVA skladišti pomoć iz humanitarnih konvoja koji stižu iz smjera Еgipta je smješteno u Deir al-Balahu. Pomoć Gazi je gotovo onemogućena zbog izraelskog bombardovanja gusto naseljene enklave, kao odgovora na napad Hamasa 7. oktobra.

Tužan razlog zbog kojeg Metju Peri nikada nije gledao

Tužan razlog zbog kojeg Metju Peri nikada nije gledao "Prijatelje"

- Zalihe se prazne, a humanitarna pomoć koja stiže konvojima kamiona iz Еgipta u Gazu nedovoljna je. Samo za osnovno preživljavanje potrebe stanovništva su goleme, a pomoć koja stiže je nedostatna i neredovna - dodaje UN-ova agencija u saopštenju.

UNRVA ističe da im je mogućnost pružanja pomoći dovedena u pitanje zbog zračnih udara u kojima je, kako tvrdi, poginulo 50 članova njihovog osoblja. Prije sukoba Izraela i Hamasa, organizacija je upozoravala da im je mandat ugrožen zbog nedostatnog finansiranja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.