Застрашујуће

Хамас објавио снимак напада на израелску војску?

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2023. 10:30

Застрашујући снимак експлозије бомбе која је испуштена из дрона сугерише да Хамас усваја тактику која се нашироко користи у рату у Украјини.

Наиме, на снимку који се појавио на друштвеним мрежама може се видјети како дрон лети високо изнад четврти Беит Ханоун на опустошеном сјеверу Газе након поновљених израелских ваздушних напада. Снимак снимљен са саме беспилотне летјелице показује како дрон пребацује фокус да би пронашао и усмјерио се на своју мету те потом испушта бомбу.

До експлозије долази свега неколико метара од групе израелских војника који се одмарају. Већина војника скочи на ноге и разбјежи се, а чини се да су неки од њих остали да леже, али њихова судбина није позната.

Бањалучки ”жестоки момци” ухапшени због пријетњи суграђанину

Бањалучки ”жестоки момци” ухапшени због пријетњи суграђанину

Снимак који је Хамасово војно крило објавило на друштвеним мрежама није било могуће независно провјерити, али указује на усвајање тактике терористичке групе која је нашироко виђена у рату у Украјини, гдје је кориштење прилагођених комерцијалних дронова за напад на непријатеља постало рутина.

Хамас је ову стратегију први пут примијенио с разарајућим учинком 7. октобра, када је покренуо свој изненадни напад на Израел прво употријебивши прилагођене комерцијалне беспилотне летјелице квадрокоптере за испуштање експлозива којим су онеспособљени надзорни торњеви дуж граничне ограде с Појасом Газе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм