Ismail Hanijeh

Hamas: Nema pregovora o izraelskim taocima dok traju borbe

  • Izvor: SRNA
  • 10.10.2023. 14:38

Palestinski pokret Hamas obavijestio je sve relevantne strane da ne planira da se uključuje u pregovore o sudbini izraelskih talaca sve dok traju borbe, izjavio je šef političkog biroa Hamasa Ismail Hanijeh.

"Obavijestili smo sve strane da slučajevi naših izraelskih zarobljenika neće biti pokrenuti dok se ne završe borbe", rekao je Hanijeh.

Hanijeh je naglasio da je potencijalno rješavanje pitanja zarobljenih Izraelaca moguće samo pod uslovima koje postavi Hamas, javila je televizija "Еl hadat".

Prema njegovim riječima, operacija koju radikalni borci sprovode u Izraelu je "palestinska borba, kako u smislu odluka o operaciji tako i u smislu njenog sprovođenja", prenio je TASS.

Šta je Hamas?

Šta je Hamas?

Visokorangirani zvaničnik Hamasa Musa Abu Marzuk izjavio je ranije da je zarobljeno još najmanje 100 talaca, među kojima su, prema palestinskim izvorima, visokorangirana izraelska vojna lica, ali i civili.

Generalni sekretar organizacije "Islamski džihad" Zijad el Nakalah saopštio je ranije da je u području koje se graniči sa Pojasom Gaze zarobljeno više od 30 izraelskih državljana, uključujući izraelske vojnike i doseljenike na Zapadnoj obali.

Pratite nas i putem Vibera