Вашингтон

Грин: Бајден је луд

  • Извор: СРНА
  • 31.05.2024. 09:00

Републикански представник у Конгресу САД Марџори Тејлор Грин критиковала је америчког предсједника Џозефа Бајдена због тога што је дозволио украјинским властима да користе америчко оружје за напад на Русију и назвала га "лудим" због тога.

"Бајден је тајно дао дозволу Украјини да гађа мете унутар Русије америчким оружјем. То је ескалација која може да води ка директном рату са Русијом. Џо Бајден није само дементан - он је луд! САД треба да се залажу за мир, а не за свјетски рат", написала је Гринова на "Иксу".

Позивајући се на неименоване званичнике, укључујући двоје америчких, лист "Политико" објавио је јуче да је Бајден тајно дозволио Кијеву да користи америчко оружје за нападе на Русију.

"Политико" о играма иза кулиса: Бајден тајно дао Украјини дозволу?

Према писању листа, дозвола се односи на руске области које се граниче са украјинском Харковском облашћу.

Стејт департмент потврдио је агенцији ТАСС да је Бајденова администрација дозволила Украјини да користи америчко оружје на територији Русије.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је за лист "Економист" да чланице Алијансе треба да размотре да ли Украјина може да користи западно оружје за нападе на руску територију, али је током сједнице Парламентарне скупштине Сјеверноатлантског савеза нагласио да у Украјини не треба да буду НАТО снаге на терену јер би, у супротном, било тешко држати блок изван сукоба.

Лист "Њујорк тајмс" објавио је да је државни секретар САД Ентони Блинкен недавно изјавио да планира да предложи Бајдену да укине забрану употребе америчког оружја за гађање мета у Русији.

Може ли Трамп бити кандидат за предсједника након што је осуђен

Може ли Трамп бити кандидат за предсједника након што је осуђен

Коментаришући наводе медија и изјаве западних званичника, предсједник Русије Владимир Путин изјавио је у уторак, 28. маја, да представници НАТО чланица "треба да буду свјесни чиме се играју".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина