Атентат на Трампа

Грешке америчке тајне службе: Огромна застава и потенцијални положаји за атентатора

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2024. 13:14

Томас Метју Крукс (20) испалио је "више хитаца" у правцу Доналда Трампа на предизборном скупу републиканског кандидата у Батлеру, у Пенсилванији, ранивши бившег предсједника САД-а и још двије особе, док је још један посјетилац митинга преминуо убрзо након рањавања.

Готово је невјероватно да америчка тајна служба није била припремљена на овакав сценарио. На многобројним телеграм каналима су се појавили докази о овим тврдњама.

Грешке америчке тајне службе:

1. Огромна америчка застава која се вијорила изнад Трампове главе послужила је као идеална застава вјетра, указујући на брзину и смјер вјетра потенцијалног атентатора – такви индикатори се користе на СВИМ војним/безбједносним полигонима, такве индикаторе је требало забранити обезбјеђење;

2. Сви потенцијални положаји за атентатора су готово сигурно процијењени, видео докази сугеришу да је обезбјеђење имало снајперисте уперено у њиховом правцу, али је очигледно приступ њима остао нечуван.

Ако је публика видјела атентатора како се креће у очигледан положај за гађање, обучени снајперисти са нишанима су то свакако учинили;

Тешко је повјеровати да је америчка тајна служба била тако систематски неспособна...


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица