Atentat na Trampa

Greške američke tajne službe: Ogromna zastava i potencijalni položaji za atentatora

  • Izvor: ATV
  • 14.07.2024. 13:14

Tomas Metju Kruks (20) ispalio je "više hitaca" u pravcu Donalda Trampa na predizbornom skupu republikanskog kandidata u Batleru, u Pensilvaniji, ranivši bivšeg predsjednika SAD-a i još dvije osobe, dok je još jedan posjetilac mitinga preminuo ubrzo nakon ranjavanja.

Gotovo je nevjerovatno da američka tajna služba nije bila pripremljena na ovakav scenario. Na mnogobrojnim telegram kanalima su se pojavili dokazi o ovim tvrdnjama.

Greške američke tajne službe:

1. Ogromna američka zastava koja se vijorila iznad Trampove glave poslužila je kao idealna zastava vjetra, ukazujući na brzinu i smjer vjetra potencijalnog atentatora – takvi indikatori se koriste na SVIM vojnim/bezbjednosnim poligonima, takve indikatore je trebalo zabraniti obezbjeđenje;

2. Svi potencijalni položaji za atentatora su gotovo sigurno procijenjeni, video dokazi sugerišu da je obezbjeđenje imalo snajperiste upereno u njihovom pravcu, ali je očigledno pristup njima ostao nečuvan.

Ako je publika vidjela atentatora kako se kreće u očigledan položaj za gađanje, obučeni snajperisti sa nišanima su to svakako učinili;

Teško je povjerovati da je američka tajna služba bila tako sistematski nesposobna...


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?