Ерика Адамс

Градоначелник Њујорка оптужен за сексуални напад

  • Извор: РТ Балкан
  • 24.11.2023. 10:24

Једна жена оптужила је градоначелника Њујорка Ерика Адамса за сексуални напад, наводи се у судским документима поднесеним у сриједу, пише Би-Би-Си.

Наводи се да је Адамс напао жену 1993. године, "док су обоје радили за Град Њујорк", а она тражи пет милиона долара одштете.

Адамс је, међутим, негирао оптужбе и за Си-Би-Ес њуз изјавио да се "не сјећа ни сусрета" са женом која га тужи.

За обљубу кћерке седам година затвора!

За обљубу кћерке седам година затвора!

"Не сјећам се ни ко је та особа, не сјећам се да сам је уопште упознао. Провео сам свој живот штитећи људе. Пуно се тога догађа у граду, а ја сам усредсређен на то да то буде учињено", навео је Адамс.

Тужба је, иначе, поднесена у складу са њујоршким Законом о преживјелим одраслим особама, који је ступио на снагу крајем новембра 2022. и дозвољава одраслим жртвама сексуалног злостављања да туже своје злостављаче у Њујорку – чак и ако је истекао рок застарелости њихових потраживања.

Закон је дао одраслим особама које су преживеле сексуални напад годину дана да поднесу тужбе против својих починилаца и истиче данас.

Већ се води једна истрага

У вријеме када се догодио наводни сексуални напад, Адамс је радио као полицајац у Њујорку, а у документу се као оптужени наводи и транзитни биро овог одељења.

Ово је само посљедњи у низу правних удараца за Адамса, члана Демократске странке. Он се суочава и са истрагом о финансирању своје кампање за градоначелника прије двије године. Раније овог мјесеца агенти ФБИ претресли су његов стан и заплијенили три електронска уређаја.

Европа кључа: Рације широм Њемачке због групе

Европа кључа: Рације широм Њемачке због групе "Грађани рајха"

Претрес је извршен и у резиденцији 25-годишње Брајане Сагс, лобисте и бивше Адамсове помоћнице.

Рација је била дио шире истраге ФБИ и савезног тужилаштва на Менхетну о томе да ли је Адамсова кампања за градоначелника 2021. године, преко турске владе и грађевинске компаније из Бруклина, добијала новац из иностранства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: