Због миграната

Француска јача безбједност на граници са Италијом

 • Извор: СРНА
 • 19.09.2023. 16:50

Француска влада ће појачати безбједност на граници са Италијом ради лоцирања и привођења илегалних миграната, јавили су данас француски медији.

Генерални директорат за унутрашњу безбједност појачаће присуство у француском приморском љтовалишту Ментон, одмах преко границе са Италијом, јавио је француски информативни канал "Европа 1".

Званичници безбједности ће интервјуисати илегалне мигранте ухваћене на француској страни границе како би утврдили да ли представљају безбједносни ризик. Дронови ће, такође, бити распоређени да надгледају границу у области Алп-Маритим, послије наглог повећања броја долазака миграната преко Средоземног мора.

Захарова: Кијев и Запад ће бити одговорни за штетан утицај муниције

Захарова: Кијев и Запад ће бити одговорни за штетан утицај муниције

Француска је већ распоредила четири мобилне бригаде у овој области на југоистоку земље. Њима помажу елитне брдске пешадијске јединице које ноћу надгледају границу.

Влада ће, такође, удвостручити број полицијских снага распоређених у области Алп-Маритим у оквиру антитерористичке операције "Сентинел" због све већег броја ноћних привођења.

​Недјељу дана након поплава Либија и даље броји мртве

​Недјељу дана након поплава Либија и даље броји мртве

Италија је раније затражила помоћ у прихватању све већег броја миграната, након што је на обале Лампедузе стигло више хиљада миграната.

Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је да његова земља неће више примати мигранте у оквиру програма добровољне дистрибуције ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

  ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.