ATV

Zbog migranata

Francuska jača bezbjednost na granici sa Italijom

 • Izvor: SRNA
 • 19.09.2023. 16:50

Francuska vlada će pojačati bezbjednost na granici sa Italijom radi lociranja i privođenja ilegalnih migranata, javili su danas francuski mediji.

Generalni direktorat za unutrašnju bezbjednost pojačaće prisustvo u francuskom primorskom ljtovalištu Menton, odmah preko granice sa Italijom, javio je francuski informativni kanal "Еvropa 1".

Zvaničnici bezbjednosti će intervjuisati ilegalne migrante uhvaćene na francuskoj strani granice kako bi utvrdili da li predstavljaju bezbjednosni rizik. Dronovi će, takođe, biti raspoređeni da nadgledaju granicu u oblasti Alp-Maritim, poslije naglog povećanja broja dolazaka migranata preko Sredozemnog mora.

Zaharova: Kijev i Zapad će biti odgovorni za štetan uticaj municije

Zaharova: Kijev i Zapad će biti odgovorni za štetan uticaj municije

Francuska je već rasporedila četiri mobilne brigade u ovoj oblasti na jugoistoku zemlje. Njima pomažu elitne brdske pešadijske jedinice koje noću nadgledaju granicu.

Vlada će, takođe, udvostručiti broj policijskih snaga raspoređenih u oblasti Alp-Maritim u okviru antiterorističke operacije "Sentinel" zbog sve većeg broja noćnih privođenja.

​Nedjelju dana nakon poplava Libija i dalje broji mrtve

​Nedjelju dana nakon poplava Libija i dalje broji mrtve

Italija je ranije zatražila pomoć u prihvatanju sve većeg broja migranata, nakon što je na obale Lampeduze stiglo više hiljada migranata.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da njegova zemlja neće više primati migrante u okviru programa dobrovoljne distribucije ЕU.

Pratite nas i putem Vibera

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.