Ерик Адамс

ФБИ заплијенио телефоне и таблет градоначелника Њујорка

  • Извор: Агенције
  • 11.11.2023. 09:43

Агенти америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) заплијенили су телефоне и таблет од градоначелника Њујорка Ерика Адамса, у оквиру истраге о прикупљању средстава током његове политичке кампање 2021. године, изјавио је Адамсов адвокат Бојд Џонсон, пише Танјуг.

Џонсон је у петак саопштио да су телефони и таблети заплијењени док је Адамс напуштао јавни догађај на Менхетну у понедјељак увече, пренио је АП.

Адвокат је рекао да су открили да је појединац из Адамсове кампање недавно поступио непрописно и да је то пријављено ФБИ.

Портпарол кампање одбио је да за АП идентификује особу која је непрописно поступила.

Адвокат је истакао да градоначелник није оптужен ни за какве прекршаје и да наставља да сарађује у истрази.

Заплијена уређаја, о чему је први јавио Њујорк тајмс, услиједила је четири дана након што су федерални агенти претражили дом шефице Адамсовог тима за прикупљање средстава Брајане Сугс у Бруклину.

Осморица најбољих на једном мјесту - Ђоковић главна звијезда

Осморица најбољих на једном мјесту - Ђоковић главна звијезда

Тај претрес је навео градоначелника да откаже планирано путовање у Вашингтон, гдје је требало да се састане са званичницима Бијеле куће, и да се умјесто тога врати у Њујорк.

Адамс је у петак изјавио да "нема шта да крије".

"Као бивши припадник полиције, очекујем да сви чланови мог особља поштују закон и у потпуности сарађују у било којој врсти истраге и наставићу да радим управо то", навео је Адамс.

Он у разговору са новинарима у сриједу није рекао ништа о томе да су му телефони заплијењени и инсистирао је на томе да није упознат са било каквим прекршајима чланова свог предизборног тима.

Пао снијег на Јахорини

Пао снијег на Јахорини

Адамс је рекао да би био "шокиран" ако би се неко у његовој кампањи понашао неприкладно.

Тужиоци на Менхетну подигли су током љета оптужбе против шест особа које су наводно покушале да манипулишу програмом прикупљања средстава како би десетине хиљада долара било усмјерено у Адамсову кампању за градоначелника 2021. године.

Адамс није оптужен у том случају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм