САД

ФБИ још прошле године упозоравао на дјечака који је пуцао у школи у Џорџији

  • Извор: Нова.рс
  • 05.09.2024. 09:29

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) је саопштио да је нападача у смртоносној пуцњави школи у Џорџији у сриједу, Колта Греја, прошле године испитивала полиција, због анонимних пријетњи на интернету, након упозорења истражног бироа.

Греј (14) је негирао полицији у мају 2023. да стоји иза објава на интернету које су садржале слике оружја, упозоравајући на пуцњаву у школи.

Осумњичени Греј је отворио ватру у сриједу у средњој школи Апалачи у граду Виндер, убивши два наставника и два ученика, рекли су истражитељи, преноси Би-би-си.

Медведев бјесан због овог поена, гледао ка судији: Пласирао лопту поред мреже, а Синер га затекао

Медведев бјесан због овог поена, гледао ка судији: Пласирао лопту поред мреже, а Синер га затекао

У саопштењу, ФБИ је навео да је Национални оперативни центар за пријетње упозорио локалне органе за спровођење закона у мају 2023. након што је примио анонимне савјете о “онлајн пријетњама да ће се извршити пуцњава у школи на неидентификованој локацији и времену“. Агенција је саопштила да су у року од 24 сата истражитељи утврдили да пријетње потичу из Џорџије.

Замјеници шерифа су затим интервјуисали Греја и његовог оца, који су “изјавили да имају ловачко оружје у кући, али субјект није имао приступ њима без надзора“, саопштио је ФБИ. Осумњичени, који је у то вријеме имао 13 година, негирао је да је вршио пријетње путем интернета и званичници су “упозорили локалне школе да наставе да надгледају субјекта“.

Брена одала почаст Бори Чорби, цијели стадион пјевао велики хит

Брена одала почаст Бори Чорби, цијели стадион пјевао велики хит

“У то вријеме није постојао разлог за хапшење или предузимање било какве додатне акције за спровођење закона на локалном, државном или федералном нивоу“, додаје се у саопштењу ФБИ.

У нападу у сриједу су убијени су наставници Кристина Ирми и Ричард Еспинвол, као и 14-годишњи ученици Мејсон Шермерхорн и Кристијан Ангуло, а такође повријеђено осам ученика и један наставник. Греј је ухапшен у школи и биће му суђено као одраслој особи, а канцеларија локалног шерифа је саопштила да за сада није познат мотив или конкретна мета напада.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: