SAD

FBI još prošle godine upozoravao na dječaka koji je pucao u školi u Džordžiji

  • Izvor: Nova.rs
  • 05.09.2024. 09:29

Američki Federalni istražni biro (FBI) je saopštio da je napadača u smrtonosnoj pucnjavi školi u Džordžiji u srijedu, Kolta Greja, prošle godine ispitivala policija, zbog anonimnih prijetnji na internetu, nakon upozorenja istražnog biroa.

Grej (14) je negirao policiji u maju 2023. da stoji iza objava na internetu koje su sadržale slike oružja, upozoravajući na pucnjavu u školi.

Osumnjičeni Grej je otvorio vatru u srijedu u srednjoj školi Apalači u gradu Vinder, ubivši dva nastavnika i dva učenika, rekli su istražitelji, prenosi Bi-bi-si.

Medvedev bjesan zbog ovog poena, gledao ka sudiji: Plasirao loptu pored mreže, a Siner ga zatekao

Medvedev bjesan zbog ovog poena, gledao ka sudiji: Plasirao loptu pored mreže, a Siner ga zatekao

U saopštenju, FBI je naveo da je Nacionalni operativni centar za prijetnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimne savjete o “onlajn prijetnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu“. Agencija je saopštila da su u roku od 24 sata istražitelji utvrdili da prijetnje potiču iz Džordžije.

Zamjenici šerifa su zatim intervjuisali Greja i njegovog oca, koji su “izjavili da imaju lovačko oružje u kući, ali subjekt nije imao pristup njima bez nadzora“, saopštio je FBI. Osumnjičeni, koji je u to vrijeme imao 13 godina, negirao je da je vršio prijetnje putem interneta i zvaničnici su “upozorili lokalne škole da nastave da nadgledaju subjekta“.

Brena odala počast Bori Čorbi, cijeli stadion pjevao veliki hit

Brena odala počast Bori Čorbi, cijeli stadion pjevao veliki hit

“U to vrijeme nije postojao razlog za hapšenje ili preduzimanje bilo kakve dodatne akcije za sprovođenje zakona na lokalnom, državnom ili federalnom nivou“, dodaje se u saopštenju FBI.

U napadu u srijedu su ubijeni su nastavnici Kristina Irmi i Ričard Еspinvol, kao i 14-godišnji učenici Mejson Šermerhorn i Kristijan Angulo, a takođe povrijeđeno osam učenika i jedan nastavnik. Grej je uhapšen u školi i biće mu suđeno kao odrasloj osobi, a kancelarija lokalnog šerifa je saopštila da za sada nije poznat motiv ili konkretna meta napada.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: