Турски предсједник

Ердоган поручио: Спасите Блиски исток од лудила које подстиче Запад

  • Извор: РТ Балкан
  • 20.10.2023. 19:34

Ситуација на Блиском истоку је лудило које подстиче Запад, изјавио је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

"Умјесто да преокрене своје грешке и да се понаша државнички, израелска администрација дјелује као организација која провоцира ванрегионалне играче. Наш регион мора бити спашен од тог лудила које подстичу западне земље и легитимишу западни медији", казао је Ердоган и позвао све државе и међународне организације да искрено подрже иницијативе за брзо успостављање примирја у Гази.

Како је истакао, проширени напади на Газу неће донијети ништа осим више бола, смрти и суза, убиством дјеце, жена и цивила.

"Јасно је да се безбједност не може осигурати бомбардовањем болница, школа, џамија и цркава. Не можете бити обожавани путем угњетавања", нагласио је.

Турски предсједник је још једном позвао израелску владу да "не шири обим својих напада на цивиле и да одмах прекине своје геноцидне операције".

Ердоган је додао да вјерује да ће тај регион постићи трајну стабилност успостављањем нових механизама који ће гарантовати безбједност муслимана, Јевреја, хришћана и свих који живе на овим просторима.

"Турска ће наставити да чини све да спријечи проливање још невине крви, нове хуманитарне трагедије и да ријеши сукобе у Палестини прије него што дођу до тачке без повратка", закључио је турски лидер.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.