Turski predsjednik

Еrdogan poručio: Spasite Bliski istok od ludila koje podstiče Zapad

  • Izvor: RT Balkan
  • 20.10.2023. 19:34

Situacija na Bliskom istoku je ludilo koje podstiče Zapad, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Еrdogan.

"Umjesto da preokrene svoje greške i da se ponaša državnički, izraelska administracija djeluje kao organizacija koja provocira vanregionalne igrače. Naš region mora biti spašen od tog ludila koje podstiču zapadne zemlje i legitimišu zapadni mediji", kazao je Еrdogan i pozvao sve države i međunarodne organizacije da iskreno podrže inicijative za brzo uspostavljanje primirja u Gazi.

Kako je istakao, prošireni napadi na Gazu neće donijeti ništa osim više bola, smrti i suza, ubistvom djece, žena i civila.

"Jasno je da se bezbjednost ne može osigurati bombardovanjem bolnica, škola, džamija i crkava. Ne možete biti obožavani putem ugnjetavanja", naglasio je.

Turski predsjednik je još jednom pozvao izraelsku vladu da "ne širi obim svojih napada na civile i da odmah prekine svoje genocidne operacije".

Еrdogan je dodao da vjeruje da će taj region postići trajnu stabilnost uspostavljanjem novih mehanizama koji će garantovati bezbjednost muslimana, Jevreja, hrišćana i svih koji žive na ovim prostorima.

"Turska će nastaviti da čini sve da spriječi prolivanje još nevine krvi, nove humanitarne tragedije i da riješi sukobe u Palestini prije nego što dođu do tačke bez povratka", zaključio je turski lider.

Pratite nas i putem Vibera