Путин се залаже за мир

Ердоган јасан: Запад утире пут трећем свјетском рату!

  • 05.07.2024. 14:10

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да постоје земље на Западу које утиру пут трећем свјетском рату, док руски лидер Владимир Путин говори о миру.

"Нажалост, постоје земље и сегменти на Западу који подржавају приступ који утире пут трећем свјетском рату. Очигледно, трговцима оружјем је потребан новац. А тржиште за трговце оружјем је Запад. У посљедњим изјавама, руски предсједник Владимир Путин се залаже за мир", рекао је турски лидер новинарима у авиону по повратку из Астане.

Састали се лидери Русије и Мађарске: Путин дочекао Орбана у Кремљу

Састали се лидери Русије и Мађарске: Путин дочекао Орбана у Кремљу

Турски лидер је изразио наду да ће се сукоб у Украјини окончати.

"Настављамо, пратимо развој догађаја. Господин Хакан Фидан, министар иностраних послова Турске, и господин Јашар Гулер, министар националне одбране, прате ово питање. Надам се да ћемо доћи до успостављања (мира) што прије", рекао је Ердоган.

Предсједник Турске је рекао да је у Астани са својим руским колегом разговарао и о теми посредовања Анкаре у рјешавању сукоба у Украјини.

"Одржавали смо састанке са руским предсједником Владимиром Путином и... Владимиром Зеленским од првог дана сукоба. Имали смо прилику да разговарамо о томе куда може да иде наше посредовање, и колико оно може бити ефикасно", изјавио је Ердоган.

Вучић: Увијек одговорим на Путинов позив за разговор, као и он на мој

Вучић: Увијек одговорим на Путинов позив за разговор, као и он на мој

Додао је да ни Русија ни Украјина немају корист од сукоба.

"Желим да вјерујем да ће се тензије смањити и да ће се створити основа за мир. Спремни смо да наставимо да доприносимо томе, као што смо то радили до сада", рекао је турски лидер новинарима у авиону по повратку из Астане.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.